Postup prípravy
Uvarené zemiaky prelisujte, pridajte asi 50g masla a premiešajte. Keď sa maslo rozpustí, pridajte mlieko a ručným mixérom ušľahajte krémové pyré. Dochuťte soľou a čiernym korením.
Prepeličky rozkrojte pod hruďou, otvorte a zmačknite do plocha. Každú prepeličku osoľte a na olivovom oleji najprv osmažte zo spodnej strany. Potom otočte a smažte aj druhú stranu, kým nezozlatne a mäso nebude mäkké. Dajte prepeličky na veľký tanier.
Na tej istej pánvici zpeňte šalotku, pridajte kľukvu a podlejte vínom. Vareškou zoškrabte z pánvice všetky pripečené kúsky mäsa a premiešajte. Priveďte k varu, nechajte bublať, kým sa neodparí alkohol a omáčka nezhustne. Pridajte kúsok studeného masla a dobre premiešajte.
Nakoniec ešte dochuťte. Perličku zalejte omáčkou a podávajte so zemiakovým pyré.