Recepty Canal+ Domo

Lososovo-kôprová polievka

Lososovo-koprová polévka
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 2, epizóda 10
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Polievka
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 1 stonka celerovej vňate
  • 1 mrkva
  • 2 zemiaky
  • ½ zväzku kôpru
  • ½ fenyklu
  • 300 g lososa bez kože
  • 2 plátky zázvoru
  • 1,5 l rybieho alebo zeleninového vývaru
  • 1 bobkový list
  • ½ póru
  • špetka muškátového oriešku
  • šťava z citrónu alebo limetky
  • 150 ml smotany na šľahanie 30%
  • 100 ml mlieka
  • 2–3 lyžice rybacej omáčky
  • soľ
  • čierne korenie
  • 2 lyžice masla
  • 2 guličky nového korenia

K servírovaniu

  • špetka mletej sladkej papriky a trošku kôpru

Postup prípravy

Pór nakrájajte na kolieska a krátko osmažte na masle a pridajte celer. Mrkvu a zemiaky nakrájajte na kostičky podobnej veľkosti. K pórku pridajte fenykel nakrájaný na veľmi tenké prúžky, bobkový list, plátky zázvoru, nové korenie a chviľku restujte.

Obsah pánvice, mrkvu a zemiaky preložte do hrnca, pridajte vývar a varte, kým neni zelenina mäkká. Lososa nakrájajte na tlsté kocky a pridajte do hrnca. Pridajte rybiu omáčku, jemne nakrájaný kôpor a smotanu s mliekom izbovej teploty.

Opatrne pridajte rybu, dochuťte muškátovým orieškom, soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou. Podávajte posypané paprikou a kôprom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905