Postup prípravy
Hovädzie mäso nakrájajte na plátky a naklepte tĺčikom na mäso. Rozpálte olej, plátky mäsa obalte v múke a smažte dozlatava. Rozdrťte korenie v mažiari všetko okrem jalovca a bobkového listu.
Na pánvici, v ktorej ste pripravovali mäso orestujte na lyžici masla šampióny. Ak pustia vodu, zlejte ju ( odložte ju na neskôr ) a pridajte rozmrazené, nakrájené huby.Orestujte ich. Na tej istej pánvici orestujte na masle cibuľu.
Zemiaky nakrájajte na plátky a vložte v jednej vrstve do pekáča, jemne poselte a okoreňte. Časť mäsa rozložte na zemiaky a okoreňte. Potom položte vrstvu cibule a húb, zalejte vodou zo šampiónov a smotanou. Na to položte vrstvu zemiakov, korenie mäso, huby, cibuľu, smotanu, zemiaky, korenie. Zalejte smotanou, prikryte a vložte do rúry predhriatej na 170°C asi na 1 hodinu a 20 minút, potom odkryte a pečte ďaľších 20–30 minút.