Recepty Canal+ Domo

Nelsonské hovädzie so zemiakmi a hubami

Nelsonské hovězí s bramborami a houbami
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 2, epizóda 12
Druh mäsa:Hovädzie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Anglická

Ingrediencie

  • cca 500 g hovädzieho zadného
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička tymiánu
  • 2 guličky nového korenia
  • 2 guličky jalovca
  • soľ
  • čierne korenie
  • 2 bobkové listy
  • 400 g šampiónov
  • 100 g mrazených húb
  • 3 malé cibule
  • 800 g zemiakov
  • olej
  • múka
  • maslo
  • ½ hrnčeka smotany 22 %
  • volitelne: ½ hrnčeka hovädzieho vývaru alebo vody

Postup prípravy

Hovädzie mäso nakrájajte na plátky a naklepte tĺčikom na mäso. Rozpálte olej, plátky mäsa obalte v múke a smažte dozlatava. Rozdrťte korenie v mažiari všetko okrem jalovca a bobkového listu.

Na pánvici, v ktorej ste pripravovali mäso orestujte na lyžici masla šampióny. Ak pustia vodu, zlejte ju ( odložte ju na neskôr ) a pridajte rozmrazené, nakrájené huby.Orestujte ich. Na tej istej pánvici orestujte na masle cibuľu.

Zemiaky nakrájajte na plátky a vložte v jednej vrstve do pekáča, jemne poselte a okoreňte. Časť mäsa rozložte na zemiaky a okoreňte. Potom položte vrstvu cibule a húb, zalejte vodou zo šampiónov a smotanou. Na to položte vrstvu zemiakov, korenie mäso, huby, cibuľu, smotanu, zemiaky, korenie. Zalejte smotanou, prikryte a vložte do rúry predhriatej na 170°C asi na 1 hodinu a 20 minút, potom odkryte a pečte ďaľších 20–30 minút.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905