Recepty Canal+ Domo

Torta z odpalovaného cesta s čučoriedkovo-malinovým krémom

Dort z odpalovaného těsta s borůvkovo-malinovým krémem
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 2, epizóda 10
Chod:Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 4 vajíčka
  • 1 hrnček  vody
  • 125 g masla
  • 1 hrnček múky
  • špetka soli

Náplň

  • 1 balenie mrazených čučoriedok
  • 1 balenie mrazených malín
  • 3 lyžice želatiny
  • šťava z polovičky citrónu
  • cca 100 g cukru
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 lžička vanilkovej pasty

Ružová poleva

  • ½  hrnčeka práškového cukru  
  • 3 lyžice ružovej vody

Postup prípravy

V hrnci rozpustite maslo s vodou a soľou, potom prisypte presiatu múku a utrite. Takto pripravenú hmotu vložte do misy od robota, pridajte jedno vajíčko a premiešajte. Preložte cesto do cukrárského sáčku a vytlačte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte pri teplote 190 - 200°C asi 25–30 minút.

Ovocie zohrejte s cukrom, potom rozmixujte a prepasírujte cez sito. Zalejte želatinu vodou, pridajte k ovociu, zohrejte a nechajte vychladnúť.

Vyšľahajte dobre vychladnutú smotanu, prilejte ovocnú hmotu, vložte do cukrárskeho sáčku a nechajte vychladnúť. Práškový cukor spojte metličkou s tromi lyžicami ružovej vody.

Po niekoľkých minutách upečenú tortu nakrájajte, pridajte ovocný krém a ozdobte polevou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905