Jednoduchá zimná polievka s krúpami a klobásou
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 2, epizóda 9
Chod:Polievka
Kuchyňa:Stredoeurópska
Ingrediencie
- 1 mrkva
- ½ petržlenu
- ½ cukýny
- 1 l zeleninového alebo kuracieho vývaru
- 1 l pikantného paradajkového pyré
- 3 druhy klobás po 1 kuse (podľa vašej obľuby)
- 1–1,5 hrnčeka varených ječmenných krúp
- 2 lyžice medu
- soľ
- čierne korenie
- 2 lyžičky červeného nakládaného korenia
- 1 cibuľa
- 2 strúžky cesnaku
- 1–2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička majoránky
- 2 vetvičky rozmarýnu
- čerstvé oregáno
Postup prípravy
Nakrájajte klobásu na kolieska, cesnak na plátky a cibuľu na prúžky. V hrnci zohrejte olej, na ňom orestujte cibuľu, cesnak a klobásu, pridajte rozmarýn, majoránku, mrkvu a petržlen nakrájené na kostičky. Prilejte vývar a varte, kým neni zelenina mäkká. Pridajte cukýnu, paradajkové pyré, med, čierne korenie, soľ a krúpy. Krátko prehrejte a podávajte.