Recepty Canal+ Domo

Polievka z nálevu z kyslej kapusty so zemiakmi a smotanou

Polévka z nálevu z kysaného zelí s bramborami a smetanou
Porad:Kuchyňa Piotra Kucharského, epizóda 3
Chod:Polievka
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 8-10 zemiakov
  • hrsť sušených húb (v sezóne 400 g húb čerstvých)
  • 400 ml nálevu z kyslých uhoriek alebo z kyslej kapusty
  • 100 ml plnotučnej smotany
  • soľ a čierne korenie
  • nadrobno nakrájaný kôpor
  • uhorka kyslá

Postup prípravy

Zemiaky dôkladne opláchneme a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Huby zalejeme vriacou vodou, zľahka opláchneme a vodu zcedíme. Zalejeme studenou vodou a necháme 20 minút odmočiť. Potom ich uvaríme do mäkka.

Nálev z kyslých uhoriek, alebo kapusty povaríme a zahustíme smotanou, pridáme nakrájanú kyslú uhorku. Osolíme a okoreníme. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kúsky a dáme do misky, kam pridáme uvarené a nakrájané huby. Pokrm zalejeme zahusteným nálevom a posypeme kôprom.

Zbytok zemiakov necháme neošúpané na nasledujúci deň.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905