Recepty Canal+ Domo

Frittata s udeninou a zemiakmi

Frittata s uzeninou a bramborami
Porad:Kuchyňa Piotra Kucharského, epizóda 3
Druh mäsa:Bravčové
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Talianska

Ingrediencie

  • 4 veľké vajíčka
  • cca 200 g uvarených zemiakov
  • 100 g udeniny (šunka, klobása/chorizo)
  • 200 g mrazeného hrášku
  • soľ a čierne korenie
  • 2 lyžice masla

Postup prípravy

Na panvici ľahúčko osmahnite udeninu nakrájanú na kolieska (asi 2-3 minúty). Pridajte hrášok a spolu poduste ďalšie 2-3 minúty.

Vajíčko rozklepnite do misky a rozšľahajte vidličkou. Ochuťte soľou a čiernym korením. Pridajte orestovanú udeninu s hráškom a nakrájené zemiaky na plátky.

Na panvici rozohrejte 2-3 lyžice masla a pridajte zmes. Smažte 10 minút na miernom ohni, kým vajíčka neztuhnú. Položte tanier na panvicu a otočte panvicu tak, aby bola omeleta na tanieri. Omeletu presuňte späť na panvicu a asi 5 minút ju smažte z druhej strany.

Hotovú omeletu môžete posypať bylinkami, napríklad bazalkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905