Recepty Canal+ Domo

Pirôžky s pohankou a udenou makrelou

Pirožky s pohankou a uzenou makrelou
Porad:Kuchyňa Piotra Kucharského, epizóda 2
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

Náplň

  • ½ udenej makrely
  • 100 g pohankovej kaše
  • 1 červená cibuľa
  • ½ zväzku petržlenovej vňate
  • 1 lyžica masla
  • soľ a čierne korenie na dochutenie

Cesto

  • 550 g pšeničnej múky
  • 2 lyžice oleja
  • 250 g vriacej vody

Postup prípravy

Pohankovú kašu uvarte podľa postupu uvedeného na obale. Na panvici osmažte na masle červenú cibuľku pokrájanú na kostičky. Pridajte uvarenú kašu, vykostenú makrelu a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Všetko dôkladne zamiešajte, osolte a okoreňte.

Do misky nasypte múku. Opatrne dolievajte vodu a cesto miešajte vidličkou. Pridajte olej a ručne vypracujte cesto na vláčnu a poddajnú hmotu. Misku prikryte fóliou a nechajte cca 1 hodinu uležať pri izbovej teplote.

Na kuchyňskom vále vysypanom múkou rozváľajte natenko cesto. Cesto stále zaprašujte múkou. Pomocou pohára vyrežte kolieska, lyžičkou na ne rozdelte náplň a pirôžky zlepte. Varte v osolenej vode cca 4-5 minút, kým vyplávu na povrch.

Podávajte so smotanou alebo s cibuľkou osmaženou na masle.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905