Recepty Canal+ Domo

Pečený morčací plátok so zeleninovou omáčkou

Pečený krůtí plátek se zeleninovou omáčkou
Porad:Kuchyňa Piotra Kucharského, epizóda 1
Druh mäsa:Morčacie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 1 morčací plátok
  • čerstvý rozmarýn
  • šťava a kôra z pomaranča
  • 1 lyžica medu
  • soľ
  • čierne korenie

Zeleninová omáčka

  • 2 paradajky
  • 2 mrkve
  • 2 cibule
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Rúru predohrejeme na 140 °C. Mäso očistíme, osolíme a okoreníme. Med premiešame s lyžičkou nasekaného rozmarýnu a kôrou z pomaranča. Pomarančovej šťavy pridáme také množstvo, aby sme glazurou potreli celú plochu mäsa. Plátky potreme a vložíme do sáčku na pečenie. Položíme na plech a dáme do rúry.

Na tej istý plech dáme zeleninu na prípravu omáčky. Zhruba po 50 minútach zvýšíme teplotu na 200°C a sáčok rozrežeme. Mäso pečieme ďalších cca 15 minút, kým začne zlatnúť. Behom pečenia mäso podlievame výpekom.

Omáčka
Pečené mrkve, paradajky a cibule umixujeme s trochou olivového oleja tak, aby vytvorili vláčnu zeleninovú omáčku. Osolíme a okoreníme. Plátky mäsa naporcujeme a podávame so zeleninovou omáčkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905