Postup prípravy
Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
Hovädzie mäso premiešame s nasekanou cibuľkou, cesnakom, zázvorom, petržlenovou vňaťou, udenou paprikou, olivovým olejom, soľou a čiernym korením.
Z mäsa vytvarujeme guľky veľkosti vlašského orechu a položíme ich na plech. Vložíme do rúry a pečieme cca 15 minút.
Pripravíme si omáčku. Na olivovom oleji osmažíme nasekanú cibuľu, cesnak a chilli papričku. Pridáme papriku nakrájanú na kostičky, mrkvu a cukýnu. Dochutíme soľou a čiernym korením. Smažíme na miernom ohni asi 10 minút, často miešame. Pridáme nakrájené paradajky a smažíme ďaľších 10 minút. Dosolíme a dokoreníme.
Medzitým premiešame kuskus s olivovým olejom a zalejeme vodou. Časť mäsových guliek vsypeme do zamrazovacieho sáčku a uložíme do mrazáku.
Polovicu omáčky nalejeme na tanier, na omáčku položíme mäso a vedľa kuskus. Nakoniec môžeme všetko ešte zaliať olivovým olejom a posypať niekoľkými čiernymi olivami