Recepty Canal+ Domo

Burger v žemle a na šaláte

Pečené burgery z jáhel a červené řepy se salátem z okurky a polníčku
Porad:Kuchyňa Piotra Kucharského, epizóda 5
Druh mäsa:Hovädzie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 300 g mletého hovädzieho mäsa (ideálne zmes vysokej roštěnky a hrude)
  • soľ
  • čierne korenie
  • 2 plátky syru čedar
  • olej na smaženie
  • 1 žemľa na prípravu burgru
  • hlávka rímského šalátu
  • 1 zrelé avokádo
  • olivový olej
  • chilli paprička
  • paradajka
  • malá cibuľa
  • limetková šťava
  • rímska rasca

Postup prípravy

Šalát umyjeme a rozobereme na listy. Avokádo rozpolíme, vyberieme kôstku a lyžicou vydlabeme dužinu. Potom dužinu vydličkou rozmačkáme. Pridáme nasekanú cibuľu a papričku. Prilejeme olivový olej a limetkovú šťavu. Dochutíme soľou, čiernym korením a rímskou rascou.

Hovädzie osolíme a okoreníme. Dôkladne premiešame a vytvarujeme dve väčšie fašírky.

Na suchej panvici opražíme rozkrojenú žemľu. Ďalej rozohrejeme niekoľko lyžíc oleja a osmažíme na ňom Burgry. Smažíme z každej strany 2 – 3 minúty.

Na jeden burger, minutu pred vybratím z panve, položíme dva plátky syra. Na žemľu kladieme list šalátu, mäso s roztečeým syrom a navrch avokádový sos.

Druhý burger podávame so zmytkom šalátu a k tomu tiež sos.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905