Postup prípravy
Šalát umyjeme a rozobereme na listy. Avokádo rozpolíme, vyberieme kôstku a lyžicou vydlabeme dužinu. Potom dužinu vydličkou rozmačkáme. Pridáme nasekanú cibuľu a papričku. Prilejeme olivový olej a limetkovú šťavu. Dochutíme soľou, čiernym korením a rímskou rascou.
Hovädzie osolíme a okoreníme. Dôkladne premiešame a vytvarujeme dve väčšie fašírky.
Na suchej panvici opražíme rozkrojenú žemľu. Ďalej rozohrejeme niekoľko lyžíc oleja a osmažíme na ňom Burgry. Smažíme z každej strany 2 – 3 minúty.
Na jeden burger, minutu pred vybratím z panve, položíme dva plátky syra. Na žemľu kladieme list šalátu, mäso s roztečeým syrom a navrch avokádový sos.
Druhý burger podávame so zmytkom šalátu a k tomu tiež sos.