Postup prípravy
Rúru predohrejte na 200 stupňov Celsia. Cibuľu nakrájajte najemno a orestujte na oleji. Červenú repu nastrúhajte nahrubo a pridajte k cibuli. Pár minút restujte. Preložte do misky.
Slnečnicové a sezamové semienka a čiernu rascu opražte na panvici, kým nezačnú voňať. Potom preložte do misky. Pridajte ostatné ingredience a dôkladne premiešajte. Mokrými dlaňami vytvarujte Burgry a poukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Každý burger môžete ľahúčko potrieť olejom, bude chrumkavejší. Vložte do rúry a pečte asi 30 minút. Na konci môžete zapnúť horúci vzduch aby boli chrumkavejšie.
Medzitým pomocou škrabky na zeleninu nakrájajte uhorku na plátky, dajte ju do misky, pridajte polníček a premiešajte. Pridajte nakrájané sušené paradajky. Pokvapkajte olivovým olejom, dochuťte soľou a čiernym korením.
Burgry podávajte so šalátom alebo s avokádovým dipom.