Postup prípravy
Paštrnák nakrájajte na malé kúsky.
V hrnci rozpustite maslo. Pridajte nakrájaný paštrnák a za stálého miešania restujte na miernom ohni asi 10 minút, kým nieje paštrnák sladký. Behom toho dochuťte soľou a čiernym korením. Paštrnák podlejte vínom a počkajte kým sa neodparí. Pridajte vývar, pšeno, a ovsený nápoj. Varte kým nebude paštrnák mäkký. Mixujte mixérom, alebo kuchyňským robotom dohladka. Dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.
Krajíce chleba pokvapkajte olivovým olejom, nakrájajte hrušku na osem častí a položte ju na pečivo. Na hrušku rozdrobte syr a vložte do rúry rozohriatej na 180 stupňov, cca na 10 minút. Po vytiahnutí z rúry polejte medom.
Tip: miesto paštrnáku môžete použiť celer,petržlenový koreň alebo topinambur.