Recepty Canal+ Domo

Teľacie mäso s okorenenou šošovicou a špenátovým šalátom

Telecí maso s kořeněnou čočkou a špenátovým salátem
Porad:Jakubiak rodine 2, epizóda 10
Druh mäsa:Teľacie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 1 kg teľacieho pliecka
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky čierneho korenia
  • špetka mletej rasce
  • lyžička sušeného oregána
  • 5 cm koreňa zázvoru
  • 2 šalotky
  • 2 strúžky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • Škorica celá
  • 1 konzerva nakrájaných paradajok v paradajkovej šťave
  • 2 poháre jemne uvarenej žltej šošovice  
  • približně 0,5 pohára vody
  • limetka
  • lyžica medu

Šalát

  • 2 hrste špenátu
  • jarná cibuľka
  • strúžok cesnaku
  • lyžice oleja
  • pohár mäkkých červených fazulí
  • hrsť vlašských orechov
  • 3 špetky soli
  • citrón

Omáčka

  • 0,5 pohára cmaru
  • citrón
  • strúžok cesnaku
  • špetka soli
  • 5 listov bazalky

Postup prípravy

Mäso nakrájajte na veľmi tenké plátky a jemne naklepte. Osolte a okoreňte iba z jednej strany.

Mäso osmažte na rozpálenom oleji. Pridajte nasekaný cesnak, šalotku, zázvor a škoricu, šošovicu a paradajky. Potom prilejte vodu a limetkovú šťavu. Potom pridajte med, soľ a oregáno. Prikryte pokrývkou a odstavte.

Rozpálte olej a pridajte nakrájanú šalotku, cesnak, špenát, fazule a vlašské orechy. Dochuťte soľou a pokvapkajte citrónovou šťavou. šalát dobre premiešajte.

Pripravte omáčku. Do cmaru primiešajte citronóvú šťavu, aby bolo ešte kyslejšie, cesnak, soľ a nakrájané lístky bazalky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905