Recepty Canal+ Domo

Lasagne s polskou klobásou, jablčným pyré a chrenovou omáčkou

Lasagne s polskou klobásou, jablečným pyré a křenovou omáčkou
Porad:Jakubiak rodine 2, epizóda 9
Druh mäsa:Bravčové
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska
Talianska

Ingrediencie

  • balenie cestovín lasagne
  • 2 lyžice olivového oleja
  • pliesňový syr
  • ligurček

Náplň

  • 2 lyžice masla
  • 4 surové biele klobásy
  • kyslé jablko
  • pórek
  • 2 špetky soli
  • citrón

Omáčka

  • 3 lyžice masla
  • 0,5 pohára strúhaného chrenu
  • citrón
  • pohár strúhanej petržlenovej vňate
  • pohár strúhaného pastrňáku
  • 0,5 pohára strúhanej mrkve
  • 0,5 pohára suchého bieleho vína
  • 2 špetky soli
  • pohár sladkej smotany
  • hrsť nasekaného ligurčeku

Postup prípravy

Na pánvici rozpusťte maslo, počkajte, kým začne hnednúť, potom pridajte nakrájané jablko a pórek. Potom pridajte klobásu (bez črievka) a premiešajte. Dochuťte soľou a citrónovou šťavou z polovičky citrónu.

Odložte plnku a pripravte si omáčku. Na pánvici rozpusťte maslo, pridajte chren, petržlen, pastrňák a mrkvu. Nalejte citrónovú šťavu, a potom víno. Keď sa alkohol odparí, nalejte smotanu. Pridajte ligurček a dochuťte soľou. Všetko premiešajte.

Pred rozložením lasagní na plech vložte cestoviny na minútu do horúcej vody, aby boly pružné. Na plech nalejte olivový olej a začnite vrstviť: cestoviny, plnku a omáčku. Na záver pliesňový sýr a listy ligurčeku.

Pečte při teplote 170 stupňov asi 50 minút.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905