Recepty Canal+ Domo

Cheesecake bez tvarohu

Cheesecake bez tvarohu
Porad:Uvar mi, mami!, epizóda 7
Chod:Dezert
Kuchyňa:Talianska

Ingrediencie

Korpus:

• 1,5 hrnčeku sušených fíg
• 1 hrnček slnečnicových semienok
• ½ hrnčeku pšena alebo amarantu

Náplň:

• 2 hrnčeky kešu orieškov
• 400 g kokosového krému/masla
• 4 prezreté banány
• 3-4 bio pomaranče
• 2 malé bio citróny
• trochu prírodnej vanilky
• špetka kurkumy

Čokoládový krém:

• 200 g kokosového krému/masla
• karob a kakao v ľubovolnom pomere, dokopy 2-3 lyžice
• práškový xylitol podľa chuti

Postup prípravy

Pripravte si korpus. Rozmixujte figy so slnečnicovými semienkami. Pridajte sparené pšeno alebo amarant a dôkladne premiešajte. Vložte hmotu do štandartnej tortovej formy. Uložte do chladničky a pripravte si náplň. Kešu oriešky namočené deň dopředu nechajte adkvapkať a rozmixujte ich do hladka. Spojte ich s kokosovým krémom, pridajte špetku vanilky, kurkumy a nastrúhanú citrusovú kôru.

Pridajte nakrájanú pomarančovú a citrónovú dužinu a banány. Všetko rozmixujte a naneste na vychladnutý korpus. Uložte na niekoľkp hodín do mrazáku. Pripravte čokoládový krém. Kokosový krém rozohrejte v teplej lázni. Pridajte ostatné prísady.

Vzniklú polevu naneste na vychladnutý koláč. Na ozdobu môžete použiť akékoľvek ovocie, napr. plátky pomaranča a zrniečka granátového jablka.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905