Ingrediencie
Korpus:
• 1,5 hrnčeku sušených fíg
• 1 hrnček slnečnicových semienok
• ½ hrnčeku pšena alebo amarantu
Náplň:
• 2 hrnčeky kešu orieškov
• 400 g kokosového krému/masla
• 4 prezreté banány
• 3-4 bio pomaranče
• 2 malé bio citróny
• trochu prírodnej vanilky
• špetka kurkumy
Čokoládový krém:
• 200 g kokosového krému/masla
• karob a kakao v ľubovolnom pomere, dokopy 2-3 lyžice
• práškový xylitol podľa chuti
Postup prípravy
Pripravte si korpus. Rozmixujte figy so slnečnicovými semienkami. Pridajte sparené pšeno alebo amarant a dôkladne premiešajte. Vložte hmotu do štandartnej tortovej formy. Uložte do chladničky a pripravte si náplň. Kešu oriešky namočené deň dopředu nechajte adkvapkať a rozmixujte ich do hladka. Spojte ich s kokosovým krémom, pridajte špetku vanilky, kurkumy a nastrúhanú citrusovú kôru.
Pridajte nakrájanú pomarančovú a citrónovú dužinu a banány. Všetko rozmixujte a naneste na vychladnutý korpus. Uložte na niekoľkp hodín do mrazáku. Pripravte čokoládový krém. Kokosový krém rozohrejte v teplej lázni. Pridajte ostatné prísady.
Vzniklú polevu naneste na vychladnutý koláč. Na ozdobu môžete použiť akékoľvek ovocie, napr. plátky pomaranča a zrniečka granátového jablka.