Postup prípravy
Slaninu a cibuľu nakrájajte na kostičky a ľahúčko osmahnite na oleji.
Pripravte si náplň. Dôkladne rozmačkajte zemiaky, dochuťte soľou, čiernym korením a pridajte na olej. Na pánvici po slanine osmažte špenát a pridajte k zemiakom a k slanine. Do náplne pridajte tvaroh a citrónovú šťavu. Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte.
Nasypte múku do misy, pridajte vajíčko a soľ, vypracujte hladké cesto a vyváľajte do tenka. Vytvarujte pirôžky a naplňte.
Pripravte oblohu. Slaninu nakrájajte na kostičky, smažte na masle do zlatava. Pridajte korenie.
Pirôžky vhoďte do vriacej vody a varte asi 5 minút. Do misy nasypte šalátovú zmes, pridajte nakrájané paradajky a cibuľu.
Dochuťte dresingom. Pripravte dresing. Do mažiara vložte strúžok cesnaku, posolte a rozdrťte. Potom pridajte čierne korenie, ocot a olivový olej. Zmiešajte všetky ingrediencie a dresing je hotový.