Recepty Canal+ Domo

Talianske pirožôky so slaninovými škvarkami a šalátom

Italské pirožky se slaninovými škvarky a salátem
Porad:Jakubiak rodine 2, epizóda 8
Druh mäsa:Bravčové
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Talianska

Ingrediencie

  • 2 poháre durum múky, mletej 00
  • 4 vajíčka
  • 2 špetky soli

Náplň

  • 150 g slaniny nakrájanej na plátky
  • cibuľa
  • lyžice oleja na smaženie
  • lyžice oleja do náplne
  • 5 uvarených zemiakov
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čierneho korenia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • hrsť špenátu
  • 100 g tvarohu
  • citrón

Obloha

  • 150 g slaniny udenej
  • 3 lyžice masla
  • 2 bobkové listy
  • 2 vetvičky majoránky

Šalát

  • paradajky
  • 2 hrste zmesi šalátových listov
  • biela cibuľa

Dresing

  • strúžok cesnaku
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čierneho korenia
  • lyžička balzamikového octa
  • 2 lyžice olivového oleja

Postup prípravy

Slaninu a cibuľu nakrájajte na kostičky a ľahúčko osmahnite na oleji.

Pripravte si náplň. Dôkladne rozmačkajte zemiaky, dochuťte soľou, čiernym korením a pridajte na olej. Na pánvici po slanine osmažte špenát a pridajte k zemiakom a k slanine. Do náplne pridajte tvaroh a citrónovú šťavu. Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte.

Nasypte múku do misy, pridajte vajíčko a soľ, vypracujte hladké cesto a vyváľajte do tenka. Vytvarujte pirôžky a naplňte.

Pripravte oblohu. Slaninu nakrájajte na kostičky, smažte na masle do zlatava. Pridajte korenie.

Pirôžky vhoďte do vriacej vody a varte asi 5 minút. Do misy nasypte šalátovú zmes, pridajte nakrájané paradajky a cibuľu.

Dochuťte dresingom. Pripravte dresing. Do mažiara vložte strúžok cesnaku, posolte a rozdrťte. Potom pridajte čierne korenie, ocot a olivový olej. Zmiešajte všetky ingrediencie a dresing je hotový.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905