Recepty Canal+ Domo

Pikantné plnené kuracie prsia s paradajkovým šalátom

Pikantní plněná kuřecí prsa s rajčatovým salátem
Porad:Dávid v Európe 3, epizóda 11
Druh mäsa:Kuracie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 2 kuracie  prsia
  • 1 paprička jalapeno
  • Strúhaný syr Džiugas
  • 8 tenkých plátkov udenej slaniny

Šalát

  • 3 paradajky, nakrájané na kostičky
  • šťava z 1 limetky
  • 3 lyžice olivového oleja
  • ½ červenej cibule, nakrájané na tenké prúžky
  • listy koriandru
  • soľ

Postup prípravy

Pripravte salsu
Zmiešajte všetky ingrediencie a dochuťte soľou. Odložte na bok. Kuracie prsia rozrežte pozdĺžne , aby vznikla kapsa. Naplňte ich strúhaným syrom a papričkou jalapeno. Kapsu zavrite a zabalte do plátku slaniny.

Položte mäso na rozpálenú pánvicu a opekajte zo všetkých strán asi 10 minút. Zkontrolujte, či je mäso hotové. Nožom, alebo špáratkom pichnite do prsíčka v najsilnejšom mieste. Ak sa objaví čirá tekutina, kura je hotové. Ak sa objaví mierne krvavá šťava, smažte ďaľšie dve alebo tri minúty.

Položte prsia na doštičku, a nakrájajte uhlopriečne na niekoľko plátkov. Podávajte s paradajkovým šalátom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905