Postup prípravy
Pyré zo zeleného hrášku
Hrášok varte 3 minúty vo vriacej osolenej vode. Sceďte, preložte do misky, pridajte 40g masla a rozmačkajte na pyré. Dochuťte soľou a čiernym korením, premiešajte a dajte na bok.
Očistené líšky osmažte na masle do zlatava, osolte, okoreňte a dajte na bok. Nasolenú panenku pečte na pánvici na troške ryžového oleja zo všetkých strán asi 12 – 15 minút. Nakoniec prelejte koňakom, zapálte, počkajte kým sa vypáli alkohol a pridajte 50g studeného masla. Miešajte kým nezískate sametovú omáčku. Položte panenku na doštičku a nakrájajte na plátky.
Kúsky panenky zaliate omáčkou podávajte s líškami a hráškovým pyré. Ozdobte lístkami nechtíka lekárskeho.