Recepty Canal+ Domo

Fricassée so slimákmi, slaninou a novými zemiakmi konfitovanými v olivovom oleji

Fricassée se šneky, slaninou a novými bramborami konfitovanými v olivovém oleji
Porad:Dávid v Európe 2, epizóda 4
Druh mäsa:Ostatné
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • 16 slimákov pripravených k jedlu
  • 2 plátky slaniny, nakrájané na kostičky
  • 400 g surových, umytých nových zemiakov
  • 1 šalotka, jemne nasekaná
  • 1 strúžok cesnaku, jemne nasekaný
  • 1 lyžica jemne nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 vajíčka namäkko
  • pár listov šalátu frisée, umytých
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Zemiaky nakrájajte na tlstejšie plátky a opekajte na troške olivového oleja na rozpálenej pánvici zhruba 10 minút. Dochuťte soľou. Potom oleja prilejte viac a smažte na miernom ohni ďaľších 20 minút, kým zemiaky nezmäknú. Nakoniec pridajte cesnak a petržlen, odstavte a nechajte na pánvici pod pokličkou odpočívať.

Pripravte šalát
V miske zmiešajte listy šalátu so šalotkou, lyžicu olivového oleja a osolte. Na rozpálenej pánvici osmažte do zlatava slaninu, potom pridajte slimákov, premiešajte a dochuťte. Hotových slimákov so slaninou premiešajte so šalátom.

Podávajte s vajíčkom namäkko a porciou konfitovaných zemiakov na samostatnom tanieri.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905