Recepty Canal+ Domo

Provensálské tapas

Provensálské tapas
Porad:Dávid v Európe 2, epizóda 2
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • 8 celých sardiniek, čerstvých a vykuchaných
  • 1 cukýna, nakrájaná na tlsté plátky
  • 1 baklažan, nakrájaný na tlsté plátky
  • 1 paradajka, nakrájaná na kostičky
  • 1 pohár čiernych olív
  • 1 lyžička kapár
  • 1 filé z ančovičiek, opláchnuté a osušené
  • 1–2 strúžky cesnaku
  • 1 lyžička čerstvého tymiánu (iba listy)
  • olivový olej
  • citrón
  • čerstvý rozmarýn

Postup prípravy

Pasta tapenade – cesnak rozmačkajte, pridajte ančovičky, kapary a olivy. Trite kým nezískate hustú pastu. Pridajte tymián, zalejte olivovým olejom, zamiešajte a dochuťte.

Na grilovacej pánvici na olivovom oleji opečte postupne všetkú zelelninu. V tej istej pánvici potom osmažte sardinky. Niekoľko minút z obidvoch strán. Nakoniec pridajte rozmarýn, aby olej získal jeho arómu.

Grilovanú zeleninu a sardinky podávajte s pastou tapenade.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905