Recepty Canal+ Domo

Mäsové guličky s provensálskym korením a miešaným šalátom

Masové kuličky s provensálským kořením a míchaným salátem
Porad:Dávid v Európe 2, epizóda 1
Druh mäsa:Bravčové
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • zmes rôznych sezónnych paradajok
  • 4 poriadne hrste šalátu  mesclun (mix mladých šalátových listov)
  • 250 g mletého bravčového plecka
  • 2 strúžky lisovaného cesnaku
  • 1 lyžička provensálskeho korenia
  • strúhanka
  • 1 lyžica rozmarýnu, jemne nasekaného
  • kôra a šťava z ½ citrónu
  • olivový olej
  • soľ
  • farebné korenie

Postup prípravy

V miske zmiešajte mäso, cesnak a provensálske korenie, dochuťte soľou a čiernym korením. Vytvarujte guličky veľkosti vlašského orechu a obalte ich v strúhanke.

Smažte na olivovom oleji niekoľko minút, často otáčajte, aby sa osmažili rovnomerne. Nakoniec pridajte nasekaný rozmarýn, nechajte smažiť ešte ďaľšiu minutu, aby olivový olej získal rozmarýnovú chuť.

Umyté paradajky nakrájajte na kocky a premiešajte so šalátom. Zalejte olivovým olejom, citrónovou šťavou, dochuťte a pridajte nastrúhanú citrónovú kôru. Šalát podávajte s mäsovými guličkami a pohárom vychladnutého suchého bieleho vína.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905