Postup prípravy
Začnime vývarom. Zeleninu ošúpeme, huby očistíme a dôkladne opláchneme v studenej vode. Cibuľu osmažíme dozlatava. Všetko dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme soľ, čierne korenie, bobkový list, nové korenie a povaríme.K vývaru nakoniec pridáme kôpor, petržlen a ligurček.
Pripravíme si cesto na pirohy. Zmiešame olej s teplou vodou, mliekom a špetkou soli, pridáme múku, vajíčko a vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a necháme v chlade odpočinúť.
Urobíme plnku: cibuľu nakrájame na malé kocky a osmažíme na masle dozlatava. Zmiešame s udeným tvarohom a uvarenými zemiakmi, ktoré sme prelisovali. Dochutíme soľou a čiernym korením a nakoniec pridáme sekaný kôpor.
Kel nakrájame na tenké plátky, ktoré krátko opečieme na pánvici. Pridáme vývar, cherry paradajky a dochutíme soľou a čiernym korením.
Z cesta vykrajujeme kolieska a plníme ich plnkou. Pirohy uvaríme v osolenej vode a podávame na osmaženom keli s paradajkami, jemne preliate hubovým vývarom. Zdobíme čerstvým kôprom.