Postup prípravy
Z kuraťa odstráňte kožu, nakrájajte ho na kúsky a osolte. Nakrájajte chorizo na asi 005 cm silné kolieska.
Zemiaky umyte a ošúpte. Položte zemiakové šupky, plátky klobásy a kuraciu kožu na plech vyloženú papierom na pečenie. Osolte, pokoreňte a pokvapkajte olejom. Vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte asi 20 minút, kým nebude všetko chrumkavé. Nalejte olej do hrnca tak, aby zakryl dno, zohrejte ho a smažte kuracie kúsky zo všetkých strán do zlatava.
Zemiaky, zeleninu a červenú cibuľu nakrájajte na kostičky a v tom istom hrnci za stáleho miešania osmažte. Potom pridajte kúsky kuraťa a podlejte bielym vínom. Keď sa víno odparí, prilejte vodu. Pridajte bobkový list, nové korenie, čierne korenie a varte cca 30 minút.
Keď mäso začne odpadávať od kosti, zlejte polovičku vývaru a pridajte smotanu. Varte, kým omáčka nezhustne.Pridajte francúzsku horčicu, dochuťte soľou, čiernym korením, petržlenovou vňaťou a kôprom.
Nakrájané plátky bagety opečte nasucho na pánvici a podávajte ako prílohu ku kuraťu spolu s čipsy zo zemiakových šupiek, choriza a kože.