Postup prípravy
Zemiaky uvarte v osolenej vode do mäkka a sceďte. Rozkrojte ich na polovičky, vnútrajšok zemiakov opatrne vykrojte. Každú polovičku opálte flambovacou pištoľou, vnútrajšok potrite smotanovým chrenom a dajte zapiecť.
Cibuľu nakrájajte na jemné plátky a na prepustenom masle osmažte. Pridajte na kolieska nakrájanú klobásu, na kostičky nakrájané vnútrajšky zemiakov a nasekaný kučeravý kel. Dochuťte soľou, čiernym korením, posypte jarnou cibulkou a trochou strúhaného chrenu.
Jablká ošúpte, nakrájajte na menšie kúsky a nechajte na pánvici zkaramelizovať s trochou medu a poduste. Mäkké jablká rozmixujte na pyré.
Odstáňte z filetov všetky kosti. Filety nakrájajte na menšie kúsky a posypte soľou a čerstvo umletým čiernym korením. Smažte na pánvici vyloženej papierom na pečenie (ryba tak pôjde lepšie obrátiť). Tanier potrite jablkovým pyré, na ktoré položíte pečené zemiaky, osmaženú klobásu a pstruha. Ozdobte výhonkami zeleného hrášku.