Recepty Canal+ Domo

Divoký pstruh s pečenými zemiakmi a jablkovým pyré

Divoký pstruh s pečenými bramborami a jablkovým pyré
Porad:Naozaj vieš variť?, epizóda 8
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 4 filety pstruha
  • 3 zemiaky
  • 120 g sušenej polskej klobásy
  • červená cibuľa
  • 60 g smotanového chrenu
  • 4 jablká (šedá reneta)
  • 2 lyžice medu
  • prepustené maslo na smaženie
  • pár listov kučeravého kelu
  • kôpor
  • jarná cibuľka
  • čerstvý chren
  • soľ
  • čerstvo umleté čierne korenie

Postup prípravy

Zemiaky uvarte v osolenej vode do mäkka a sceďte. Rozkrojte ich na polovičky, vnútrajšok zemiakov opatrne vykrojte. Každú polovičku opálte flambovacou pištoľou, vnútrajšok potrite smotanovým chrenom a dajte zapiecť.

Cibuľu nakrájajte na jemné plátky a na prepustenom masle osmažte. Pridajte na kolieska nakrájanú klobásu, na kostičky nakrájané vnútrajšky zemiakov a nasekaný kučeravý kel. Dochuťte soľou, čiernym korením, posypte jarnou cibulkou a trochou strúhaného chrenu.

Jablká ošúpte, nakrájajte na menšie kúsky a nechajte na pánvici zkaramelizovať s trochou medu a poduste. Mäkké jablká rozmixujte na pyré.

Odstáňte z filetov všetky kosti. Filety nakrájajte na menšie kúsky a posypte soľou a čerstvo umletým čiernym korením. Smažte na pánvici vyloženej papierom na pečenie (ryba tak pôjde lepšie obrátiť). Tanier potrite jablkovým pyré, na ktoré položíte pečené zemiaky, osmaženú klobásu a pstruha. Ozdobte výhonkami zeleného hrášku.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905