Postup prípravy
V litri vody rozpustíme 35 g soli. Krkovičku rozkrojíme na štyři časti a vložíme na noc do slaného nálevu.
Na suchej pánvici jemne opražíme všetko suché korenie. Mäso v ňom obalíme, na oleji opečieme zo všetkých strán do zlatava a preložíme do hrnca. Potom k mäsu pridáme vo výpeku osmaženú cibuľu a cesnak, polievkovú zeleninu, papriku, paradajky, pretlak, zalejeme vodou a necháme dve hodiny variť. Krkovička musí zmäknúť tak, aby sa rozpadala.
Uvarené mäso vyberieme a dvomi vidličkami ho roztrháme na vlákna. Omáčku precedíme a necháme zredukovať. Natrhané mäso potom do nej hodíme zpäť. Podávame s tortilou, alebo s topinkami.
Dobrým doplňkom je kelový šalát s tekvicou. Na tenké slížiky nakrájaný kel a tekvicu zmiešame v miske s cibuľou a brusnicami zkaramelizovanými v mede. Pokvapkáme citrónovou šťavou,posypeme nadrobno nasekým kôprom a dochutíme soľou a čiernym korením.