Recepty Canal+ Domo

Trhané bravčové mäso so šalátom

Trhané vepřové maso se salátem
Porad:Naozaj vieš variť?, epizóda 5
Druh mäsa:Bravčové
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • morská soľ
  • suché korenie: horčičné semienka, koriander, guličky čierneho korenia, rasca
  • bobkový list
  • trstinový cukor
  • pálivá paprika
  • olej na smaženie
  • 3 cibule
  • polievková zelenina
  • 2-3 paradajky
  • celerová vňať
  • paprika
  • 3 lyžice paradajkového pretlaku
  • 4 lyžice smotany 18%

Topinky

  • plátky rustikálneho chleba
  • 2 lyžice smotanového chrenu
  • Olej

Šalát

  • 400 g kelu
  • 200 g tekvice bez šupky
  • 2 červené cibule
  • brusnice
  • kôpor
  • citrón
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

V litri vody rozpustíme 35 g soli. Krkovičku rozkrojíme na štyři časti a vložíme na noc do slaného nálevu.

Na suchej pánvici jemne opražíme všetko suché korenie. Mäso v ňom obalíme, na oleji opečieme zo všetkých strán do zlatava a preložíme do hrnca. Potom k mäsu pridáme vo výpeku osmaženú cibuľu a cesnak, polievkovú zeleninu, papriku, paradajky, pretlak, zalejeme vodou a necháme dve hodiny variť. Krkovička musí zmäknúť tak, aby sa rozpadala.

Uvarené mäso vyberieme a dvomi vidličkami ho roztrháme na vlákna. Omáčku precedíme a necháme zredukovať. Natrhané mäso potom do nej hodíme zpäť. Podávame s tortilou, alebo s topinkami.

Dobrým doplňkom je kelový šalát s tekvicou. Na tenké slížiky nakrájaný kel a tekvicu zmiešame v miske s cibuľou a brusnicami zkaramelizovanými v mede. Pokvapkáme citrónovou šťavou,posypeme nadrobno nasekým kôprom a dochutíme soľou a čiernym korením.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905