Ingrediencie
(na malú obdĺžnikovú formu)
- 1 pohár hnedej šošovice
- 1/2 pohára pšena
- 10 sušených dubákov
- 2 cibule
- 2 bobkové listy
- 2 guličky nového korenia
- klinčeky
- rastlinný olej
- 1/2 pohára mletých vlašských orechov
- 1/2 pohára rastlinného oleja
- 2 - 3 lyžice sójovej omáčky
- 3/4 lyžičky majoránky
- 1/4 lyžičky saturejky
- 1/4 lyžičky majoránky
- špetka muškátového oriešku
- soľ
- čierne korenie
Postup prípravy
Pšeno zalejte pohárom vody, pridajte sušené hríby a špetku soli a varte pod pokličkou 15 – 20 minút.
V druhom hrnci uvarte šošovicu. Cibuľu nakrájajte na kostičky, na pánvici rozpálte olej a pridajte cibuľu spolu s bobkovým listom, novým korením a klinčekmi. Smažte na miernom ohni, kým cibuľa nebude mäkká, potom korenie odstráňte a vyhoďte.
Zmiešajte cibuľu, varené pšeno a šošovicu, pridajte sójovú omáčku, špetku soli a zbytok korenia.
Rozmixujte tyčovým mixérom do hladka, ochutnajte a prípadne dosolte. Rúru predhrejte na 200 stupňov. Paštiku preložte do formy vyloženej papierom na pečenie, zarovnajte a pečte 40 – 45 minút.
Upečenú paštiku nechajte cez noc vo forme vychladnúť.