Recepty Canal+ Domo

Eton Mess

Eton_mess
Porad:365 obedov Mariety Mareckej, epizóda 12
Chod:Dezert
Kuchyňa:Anglická

Ingrediencie

  • 400 ml smotany na šľahanie
  • pár veľkých pusiniek
  • 1–2 lyžičky vanilkovej pasty
  • 2 hrnčeky černíc
  • 2 hrnčeky jahôd
  • 2 lyžice likéru Passoa alebo iného obľúbeného likéru
  • 1 lyžica  kryštálového cukru  alebo  práškového cukru
  • 3–4 vetvičky čerstvej mäty

Postup prípravy

Umyte jahody a černice, polovičku ovocia vložte do väčšj misky a ľahúčko ich rozmačkajte s curom a likérom.

Vyšľahajte smotanu. Dajte pozor nech neni príliš hustá. Nakoniec pridajte vanilkovú pastu a ešte trochu premiešajte. Do smotany rozdrobte pusinky, pridajte rozmačkané ovocie a časť celého ovocia. Opatrne premiešajte a dajte do vysokých dezertných pohárov.

Podávajte ozdobené celým ovocím, lístkami mäty a drtenými pusinkami.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905