Postup prípravy
Chipsy z kučeravého kelu
Listy kučeravého kelu umyte, odrežte hlúbik, listy nakrájajte na kúsky veľké ako jedno sústo a rozložte ich na papier na pečenie potretý olejom, alebo maslom. Pokvapkajte olejom a posypte korením. Pečte v rúre niekoľko minút pri teplote asi 150 °C. Pečené chypsi by mali ostať zelené a chrumkavé.
Chypsi zo zemiakov a červenej repy
Zeleninu umyte, ošúpte a škrabkou na zeleninu vytvorte plátky silné jeden milimeter (pri pečení je hrúbka plátku rozhodujúca. Zemiaky aj červenú repu vložte do samostatného sáčku dopředu naplneného správnym množstvom oleja a vybraného korenia (my sme dali 3 špetky soli a kávovú lyžičku z každého korenia). Sáčok uzavřete a vše dobře promiešajte. Potom zo sáčku zeleninové plátky vyberte a rozložte ich na plech, na papier na pečenie tak, aby sa nevzájom nedotíkali a pečte v rúre pri 170 °C asi 8 – 10 minút ( červená repa třošku dlhšie ). Pozor chypsi sa veľmi ľahko spália!