Recepty Canal+ Domo

Domáce zeleninové chipsy

Domácí zeleninové lupínky
Porad:Uvar mi, mami!, epizóda 4
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 5 zemiakov
  • 3 červené repy
  • niekoľko listov kučeravého kelu
  • soľ
  • čierne korenie
  • obľúbené korenie podľa chuti
  • prepustené maslo alebo olej na pečenie

Postup prípravy

Chipsy z kučeravého kelu

Listy kučeravého kelu umyte, odrežte hlúbik, listy nakrájajte na kúsky veľké ako jedno sústo a rozložte ich na papier na pečenie potretý olejom, alebo maslom. Pokvapkajte olejom a posypte korením. Pečte v rúre niekoľko minút pri teplote asi 150 °C. Pečené chypsi by mali ostať zelené a chrumkavé.

Chypsi zo zemiakov a červenej repy

Zeleninu umyte, ošúpte a škrabkou na zeleninu vytvorte plátky silné jeden milimeter (pri pečení je hrúbka plátku rozhodujúca. Zemiaky aj červenú repu vložte do samostatného sáčku dopředu naplneného správnym množstvom oleja a vybraného korenia (my sme dali 3 špetky soli a kávovú lyžičku z každého korenia). Sáčok uzavřete a vše dobře promiešajte. Potom zo sáčku zeleninové plátky vyberte a rozložte ich na plech, na papier na pečenie tak, aby sa nevzájom nedotíkali a pečte v rúre pri 170 °C asi 8 – 10 minút ( červená repa třošku dlhšie ). Pozor chypsi sa veľmi ľahko spália!

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905