Postup prípravy
Maslo a cukor chvíľu mixujte v kuchyňskom robote alebo mixéri, pridajte vajíčko, smotanu, med, mandlovú múku, pšeničnú múku, soľ a kypriaci prášok. Rozmixujte do hladkej, pomerne hustej hmoty. Nakoniec prilejte amaretto a ešte krátko mixujte.
Predhrejte rúru na 180°C,cesto vlejte do obdĺžnikovej formy vymastenej maslom a vysypanej strúhankou, alebo dno formy vyložte papierom na pečenie. Uhlaďte hornú časť torty, posypte ju mandlami a pečte asi 25 – 35 minút. Hotové cesto poznáte podľa suchej špajdle.
10 minút pred vybratím cesta z rúry pripravte sirup. Nalejte agávový sirup a citrónovú šťavu do hrnca. Zohrievajte asi 5 minút, kým sirup nezhustne. Tortu vyberte z rúry, prepichajte ju špajdľami a polejte teplým sirupom. Nechajte minimálne 2 hodiny vychladnúť.
Smotanu vyšľahajte s cukrom a nechajte v chladničke. Pri servírovaní ňou tortu ozdobte.