Postup prípravy
Rozdrobte droždie, pridajte lyžičku cukru, hrnček teplého mlieka a dôkladne premiešajte. Nechajte asi 15 minút kýnúť.
Múku presejte do misy,pridajte soľ,žĺtky a zalejte vykysnuté droždím a smotanou. Vypracujte cesto, ktoré bude hladké a konzistenciou bude pripomínať hustý krém.
Pridajte vychladnuté, rozpustené maslo, a nakoniec jemne spojte s našľahanými bielkami. Nachajte prikryté útierkou asi 30 minút kysnúť. Medzitým si připravte sleďový šalát. Rybie filety namočte cez noc do vody, potom ich dôkladne sceďte a nakrájajte na malé kocky.
Melón nakrájajte najemno, nasekajte bylinky, pridajte sleďov, nakrájanú cibuľu, čierne korenie a čerstvý zázvor. Pridajte med , horčicu, jemne dochuťte soľou a čiernym korením. Pokropte olivovým olejom, premiešajte a odložte do chladničky, aby sa šalát chuťovo spojil.
Lievance smažte na rozpálenej pánvici s malým množstvom tuku. Podávajte horúce so sleďovým šalátom, lyžicou hustej smotany a ozdobte klíčkami.