Recepty Canal+ Domo

Kura s karfiolom v omáčke satay

Kuře s květákem v omáčce satay
Porad:365 obedov Mariety Mareckej, epizóda 10
Druh mäsa:Kuracie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Orientálna

Ingrediencie

  • 2 kuracie prsia
  • pár ružičiek uvareného karfiolu
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletej chilli papriky
  • 1 lyžička kurkumy
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • olej
  • soľ
  • čierne korenie

Omáčka

  • 200 ml kokosového mlieka
  • 100 g nesolených arašídov
  • 2 strúžky cesnaku
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica rybacej omáčky
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 malá cibuľa
  • 1 chilli paprička
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • nastrúhaná kôra z ½ limetky
  • 1 lyžica oleja

K servírovaniu

  • varená ryža basmati, listy koriandru a cherry paradajky

Postup prípravy

Ružičky karfiolu vložte do misky, pridajte kura nakrájané na veľké kocky a všetko okoreňte cukrom, chilli, kurkumou a rascou. Pokvapkajte sójovou omáčkou, dôkladne premiešajte a nechajte aspoň hodinu v chladničke.

Vložte arašídy do kuchyňského robota, pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak, chilli, strúhaný zázvor a korenie. Potom rozmixujte na pastu. Na pánvici zohrejte olej a za stálého miešania na ňom usmažte pripravenú pastu.

Potom prilejte kokosové mlieko, znížte plameň a varte, kým omáčka nezhustne. Trvá to asi 10 minút. Medzitým zohrejte vo woku alebo veľkej pánvici olej. Hneď ako bude rozpálený vložte kura, chviľku ho smažte a pridajte karfiol. Mäso s karfiolom pri smažení často prehadzujte.

Na tanier pripravte porciu ryže, nato položte smažené kura s karfiolom a porciu omáčky. Ozdobte cherry paradajkami a lístkami koriandru.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905