Postup prípravy
Mäso ochuťte horčicou, tabascom, sójovou omáčkou a omáčkou teriyaki. Rukami dôkladne premiešajte a vložte na noc do chladničky.
Následujúcí deň rozdelíme mňaso na 4 gule, ktoré rozplácneme. Kým ich začnete grilovať, malo by byť mäso chvíľu v izbovej teplote.
Medzitím si pripravíme zemiaky, chutney a chilli omáčku. Neošúpané zemiaky varte 15 minút. Potom ich nakrájajte na štvrtky, vložte do zapekacej misy, pridajte polovičku cesnaku, všetko posypte udenou paprikou, chilli a soľou. Pokropte olivovým olejom a vložte do rúry predhriatej na 200°C na 25–30 minút. Ošúpte mango, nakrájajte ho najemno, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a chilli. Nakrájajte bylinky a pridajte k mangu. Všetko ochuťte soľou a čiernym korením, pokropte limetkovou šťavou a pridajte kečup. Jemne pokropte olivovým olejom, premiešajte a odložte dochladničky.
Zmiešajte ingrediencie na chilli omáčku dohromady a vložte dochladničky. Burgry opekajte na grilovacej pánvici jemne potrenej olejom. Pred vložením mäsa musí býť veľmi rozpálená. Smažte 3–4 minúty z každej strany, na niekoľko posledných sekúnd položte na mäso plátky syra. Ku koncu grilovania vložte na pánvicu rozkrojenú žemlu.
Spodnú čásť žemle namažte chilli omáčkou, položte na ňu šalátové listy, na ne teplé mäso, na mäso poctivú porciu mangového chutney a všetko zakryte druhou polovičkou žemle. Podávame s pečenými zemiakmi, chilli omáčkou a kečupom v malých mističkách.