Postup prípravy
Creme patissiere
Mlieko priveďťe k varu. Ušľahajte žĺtky s cukrom, pridajte škrob alebo múku a premiešajte. Nalejte horúce mlieko do misky so žĺtkami a premiešajte. Potom všetko nalejte zpäť do hrnca a za stálého miešania niekoľko minút varte na strednom ohni, kým nezískate krém konzistencie hustej smotany.
Hrniec odstavte, hmotu nalejte do misy, pridajte 40 g studeného masla a premiešajte, aby sa ingrediencie dobre spojili. Počkajte, kým hmota vychladne.
Granola
Opražte mandle a orechy na suchej panvici a odložte stranou. Na tej istej panvici opražte ovsené vločky. Keď budú vločky zlaté, pridajte mandle a ořechy, kokosový olej a med. Všetko premiešajte a ešte chvíľu oprážajte. Dajte do misky a nechajte vychladnúť.
Na tanier nalejte creme patissiere, pridajte granolu a čerstvé ovocie. Ozdobte lístkami mäty a kvetmi čiernej baze.