Recepty Canal+ Domo

Crème caramel

Crème caramel
Porad:365 obedov Mariety Mareckej, epizóda 14
Chod:Dezert
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • 500 ml mlieka
  • 1 vanilkový lusk
  • 4 vajíčka
  • 2 žĺtky
  • ½ hrnčeka cukru
  • špetka soli

Karamel

  • ½ hrnčeka cukru
  • 3 lyžice vody
  • maslo na vymazanie formičiek
  • maliny, semienka z granátového jablka alebo iné ovocie na ozdobenie

Postup prípravy

Zahrejte mlieko s nakrájaným vanilkovým luskom a nechajte ho vychladnúť. Formičky ramekiny pri objeme cca 150 ml dôkladne vymažte maslom. Do hrnca nasypte cukor, prilejte vodu a zohrievajte, kým sa cukor nerozpustí a nezískate jantárovo čirý karamel. Karamel prelejte na dno ramekinov. V miske rozšľahajte vajíčko so žĺtkami, cukrom a soľou. Pomaly prilejte mlieko a dajte na bok, aby zmizli vzduchové bublinky.

Cesto zceďte cez sito. Potom ho nalejte do ramekinov s karamelom. Predhrejte rúru na 150°C, formičky s krémom rozložte na hlboký plech, ktorý naplňte do polovičky formičiek horúcou vodou. Plech prikryte alobalom a pečte 45 – 60 minút, kým krém neztuhne.

Crème caramel nechajte úplne vychladnúť, potom vložte formičky na chvíľu do teplej vody, prikryte ich servírovacím tanierom a rýchlo otočte dnom hore. Podávajte samostatne alebo s ovocím.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905