Postup prípravy
Pripravte omáčku č. 1. Olúpanú paradajku vložte do kuchyňského robotu, pridajte chilli omáčku, zázvor a rozmixujte na pastu. V prípade potreby pridajte trochu vody. Cukýny prekrojte na polovičku a nakrájajte na dlhé prúžky, šampióny a batáty na tlsté plátky a brokolicu rozdelte na menšie ružičky. Zeleninu obalte v múke a dajte na bok. Vo woku rozohrejte olej a pripravte cesto.
Metličkou zmiešajte studenú vodu s celým vajíčkom, dochuťte soľou a postupne pridávajte múku. Občasné hrudky múky nevadia.
Na rozpálený olej lejte tenkým prúdom trochu cesta. Pomocou varešky prúd cesta prerušujte tak, aby do tuku padali veľké kvapky.
Potom batáty obalené v múke vhoďte do cesta. Pomocou dierkovanej lyžice zozbierajte chrumkavé kúsky cesta a pridržte ich na okraji woku. Pridajte plátky batátov a prilepte na ne čo najviac chrumkavých kúskov. Rovnakým spôsobom pripravte ďaľšiu zeleninu. Nevkladajte do woku príliš veľa zeleniny naraz, aby sa neznížila teplota oleja, ktorá by mala byť medzi180°C a 185°C.
Smaženú zeleninu usušte na papierovej útierke. Zmiešajte ingrediencie na omáčku č. 2. Teplú, chrumkavú zeleninu podávajte s pripravenými omáčkami.