Recepty Canal+ Domo

Zelenina v tempure

Zelenina v tempuře
Porad:365 obedov Mariety Mareckej, epizóda 13
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Orientálna
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 1 cukýna
  • 4 šampióny
  • 1 batát
  • 4–6 ružičiek brokolice
  • 250 g pšeničnej múky + k obaleniu zeleniny
  • 1 lyžička soli
  • 1 vajíčko
  • cca 500 ml veľmi studenej vody (najlepšie v kockách ľadu)
  • olej na smaženie

Omáčka 1

  • 1 paradajka olúpaná
  • ½ hrnčeka sladkokyslej chilli omáčky
  • cca 1 lyžička strúhaného čerstvého zázvoru

Omáčka 2

  • ¼ hrnčeka sójovej omáčky
  • ¼ hrnčeka omáčky mirin (alebo ryžového vína + 1–2 lyžičky cukru)
  • 1 lyžička wasabi

Postup prípravy

Pripravte omáčku č. 1. Olúpanú paradajku vložte do kuchyňského robotu, pridajte chilli omáčku, zázvor a rozmixujte na pastu. V prípade potreby pridajte trochu vody. Cukýny prekrojte na polovičku a nakrájajte na dlhé prúžky, šampióny a batáty na tlsté plátky a brokolicu rozdelte na menšie ružičky. Zeleninu obalte v múke a dajte na bok. Vo woku rozohrejte olej a pripravte cesto.

Metličkou zmiešajte studenú vodu s celým vajíčkom, dochuťte soľou a postupne pridávajte múku. Občasné hrudky múky nevadia.

Na rozpálený olej lejte tenkým prúdom trochu cesta. Pomocou varešky prúd cesta prerušujte tak, aby do tuku padali veľké kvapky.

Potom batáty obalené v múke vhoďte do cesta. Pomocou dierkovanej lyžice zozbierajte chrumkavé kúsky cesta a pridržte ich na okraji woku. Pridajte plátky batátov a prilepte na ne čo najviac chrumkavých kúskov. Rovnakým spôsobom pripravte ďaľšiu zeleninu. Nevkladajte do woku príliš veľa zeleniny naraz, aby sa neznížila teplota oleja, ktorá by mala byť medzi180°C a 185°C.

Smaženú zeleninu usušte na papierovej útierke. Zmiešajte ingrediencie na omáčku č. 2. Teplú, chrumkavú zeleninu podávajte s pripravenými omáčkami.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905