Recepty Canal+ Domo

Lososové ceviche so šalátom z quinoy a špenátu

Lososový ceviche se salátem z quinoy a špenátu
Porad:Dávid v Európe 3, epizóda 8
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Španielska

Ingrediencie

  • 300 g filetu z lososa bez kože
  • 200 g quinoy
  • 100 g špenátových listov
  • 2 limetky
  • 1 šalotka, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 chilli paprička
  • 1 mango
  • 1 grapefruit
  • feta syr na ozdobu
  • olivový olej
  • pár lístkov koriandru
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Ceviche
Filety nakrájajte na 0,5cm kocky a vložte ich do misky. Nastrúhajte kôru z limetiek a vymačkajte šťavu. Pridajte nasekanú chilli papričku, šalotku a niekoľko lístkov koriandru. Osolte a premiešajte. Vložte do chladničky minimálne na 30 minút.

Šalát
Quinou uvarte podľa pokynov uvedených na obale. Po uvarení prepláchnite studenou vodou, sceďte a dajte do misky.

Pridajte umyté a vysušené listy špenátu, na kocky nakrájané mango a niekoľko ošúpaných plátkov grapefruitu. Vymačkajte šťavu zo zbytku grapefruitu do misky a pridajte 3 lyžice olivového oleja. Dochuťte soľou a čiernym korením.

Jemne premiešajte. Naložte šalát na tanier. Posypte rozdrobenou fetou a ozdobte lístkami koriandru. Podávajte s cevichem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905