Postup prípravy
Omáčka
V mažiari rozdrťte papričku a citrónovú trávu, pridajte nastrúhaný zázvor a cesnak. Zalejte olejom a dochuťte soľou. Premiešajte a dajte na bok. Uvarte slávky v hrnci s bielym vínom a na konci pridajte stonky koriandru a pažitku. Premiešajte a dajte na bok.
Zelenina stir-fry
Nakrájanú mrkvu, papriku a cukrový hrášok osmažte na rozpálenej panvici, dochuťte soľou a dajte na bok. Na suchej panvici opražte rascu, pridajte uvarenú ryžu a lyžicu ryžového oleja. Všetko premiešajte.
Omáčku prelejte na pánvicu a priveďte k varu. Primiešajte kokosové mlieko a všetko chvíľku povarte.
Uvarené slávky vložte do misky, zalejte omáčkou a ozdobte koriandrom. Ryžu so zeleninou podávajte zvlášť na tanieri.