Recepty Canal+ Domo

Pečienka s višňami a mrkvovo-zemiakovými rösti

Játra s višněmi a mrkvovo-bramborovými rösti
Porad:365 obedov Mariety Mareckej, epizóda 8
Druh mäsa:Kuracie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 400 g kuracej pečienky
  • 3–4 lyžice masla
  • 1 červená cibuľa
  • 250 g višní
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžička nakladaného čierneho korenia
  • soľ
  • čierne korenie
  • tymián
  • 1 badyán
  • hladká múka

Rösti

  • 5 zemiakov
  • 2 mrkve
  • 2 lyžice pažitky

Volitelne

  • 1 vajíčko
  • čerstvý tymián
  • soľ
  • čierne korenie
  • olej
  • 2–3 lyžice masla

 

Postup prípravy

Začnime rösti. Zemiaky a mrkvu nakrájajte na tenké hranolky alebo ich nastrúhajte. Zo zemiakov vymačkajte prebytočnú vodu. Zmiešajte nadrobno nakrájanú pažitku, tymiánové listy, mrkvu a zemiaky. Dochuťte soľou a čiernym korením.

Pánvicu rozpálte na vysokú teplotu, vlejte olej, pridajte lyžicu masla a vkladajte malé porcie cesta. Smažte, kým nebudú zlatavé a chrumkavé.

Smažené rösti vložte do predhriatej rúry, aby nevychladli. (Môžete na ne položiť papier na pečenie, ostanú tak chrumkavejšie.) Očistite pečienky, ak sú veľké rozrežte ich na polovičky a obalte ich múkou. Na pánvici rozpálte 2 lyžice masla, pridajte cibuľu nakrájanú na kolieska, krátko osmažte a pridajte pečienky.

Súčastne na druhej panvici rozpustite cukor., pridajte višne bez kôstok aj so šťavou, čerstvý zázvor, anýz a vetvičky tymiánu.

Dochuťte nadrobno nakrájaným nakladaným čiernym korením. Pečienky behom smaženia niekoľkokrát otočte. Keď sú hotové, zalejte ich čerešňovou omáčkou a krátko spoločne prehrejte.

Podávajte s plackami rösti.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905