Postup prípravy
Začnime rösti. Zemiaky a mrkvu nakrájajte na tenké hranolky alebo ich nastrúhajte. Zo zemiakov vymačkajte prebytočnú vodu. Zmiešajte nadrobno nakrájanú pažitku, tymiánové listy, mrkvu a zemiaky. Dochuťte soľou a čiernym korením.
Pánvicu rozpálte na vysokú teplotu, vlejte olej, pridajte lyžicu masla a vkladajte malé porcie cesta. Smažte, kým nebudú zlatavé a chrumkavé.
Smažené rösti vložte do predhriatej rúry, aby nevychladli. (Môžete na ne položiť papier na pečenie, ostanú tak chrumkavejšie.) Očistite pečienky, ak sú veľké rozrežte ich na polovičky a obalte ich múkou. Na pánvici rozpálte 2 lyžice masla, pridajte cibuľu nakrájanú na kolieska, krátko osmažte a pridajte pečienky.
Súčastne na druhej panvici rozpustite cukor., pridajte višne bez kôstok aj so šťavou, čerstvý zázvor, anýz a vetvičky tymiánu.
Dochuťte nadrobno nakrájaným nakladaným čiernym korením. Pečienky behom smaženia niekoľkokrát otočte. Keď sú hotové, zalejte ich čerešňovou omáčkou a krátko spoločne prehrejte.
Podávajte s plackami rösti.