Postup prípravy
Udeniny nakrájajte na malé kúsky a osmažte na oleji. Pridajte lesné huby a nakrájanú cibuľu a cesnak. Ak používate sušené huby, namočte ich najprv do teplej vody.
Všetko zalejte lákom z uhoriek a varte asi 5 minút na miernom ohni. Dochuťte čiernym korením. Pridajte šafrán a nasekaný ligurček. Teraz pomaly pridávajte kukuričnú krupicu a naustále miešajte. Keď vznikne hustá hmota, pridajte dve lyžice masla. Všetko vložte do nižšieho pekáčku, posypte syrom a dajte na niekoľko minút do predhriatej rúry., aby sa syr rozpustil.
Výborným doplňkom budú smažené, chrumkavé huby s ligurčekom. Vložte huby na panvicu a opražte na olivovom oleji. Pridajte cesnak, čierne korenie, citrónovú šťavu a ligurček. Všetko dôkladne premiešajte a podávajte k zapečenému jedlu.