Postup prípravy
Do hrnca vložte pečenú polievkovú zeleninu spolu s pečeným cesnakom. Pridajte udené bravčové rebrá, ušká a korenie: nové korenie, bobkový list a sušené huby. Zalejte vodou a varte 2–3 hodiny.
Potom vývar sceďte a pripravte si suroviny na hrachovú polievku. Do polievky použite mrkvu z vývaru, nakrájanú na kocky. Pridajte surové zemiaky, nakrájené na kocky a nakoniec hrášok. Polievku varte 40 minút. Do hotovej polievky rozdrťte strúžok cesnaku a pridajte čerstvú majoránku.
Veľmi dobrým doplňkom polievky budú varené rebrá s domácou horčicou. V mixéri zmiešajte horčičné semienka, papriku, ocot, med a soľ. Všetko premixujte, aby sa ingrediencie spojili. Podávajte horčicu ako doplnok k rebrám.