Recepty Canal+ Domo

Dusený losos na masle so sambalom a plackami roti

Dušený losos na másle se sambalem a plackami roti
Porad:Ako nafúknuť malý byt 2, epizóda 5
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • filet z lososa
  • stopkatý celer (asi 5 stonkov)
  • 0,5 cibule
  • 20 g čerstvého zázvoru
  • 3 lyžice prepusteného masla
  • 2 lyžice sambalu
  • špetka soli
  • limetka
  • hrsť koriandru

Roti

  • 2 poháre múky
  • 0,5 pohára horúcej vody (asi 80°C)
  • lyžička prepusteného masla
  • špetka rasce
  • špetka koriandru v prášku

Postup prípravy

Celer a cibuľu smažte na prepustenom masle asi 5 minút. Pridajte zázvor. Lososa dochuťte sambalovou pastou a dajte na pánvicu. Pridajte soľ, limetkovú šťavu, nakrájaný koriander a vytvorte cesto.

Chlebové placky pripravte z múky a horúcej vody, pridajte maslo, rasca, koriander, a vytvorte cesto. Hotové pružné cesto rozváľajte a vytvarujte placky. Placky pečte asi 10 minút ( dochrumkava ) v rúre predhriatej na 180°C.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905