Recepty Canal+ Domo

Tabouleh s olivami a maslové filety z tresky

Tabouleh s olivami a máslové filety z tresky
Porad:Ako nafúknuť malý byt 2, epizóda 5
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Vegetariánska a vegánska
Blízkovýchodná

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 poháre bulguru
  • hrsť zelených oliv
  • hrsť čiernych olív
  • hrsť olív plnených paprikou
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • uhorka
  • 2 jarné cibulky
  • 3 paradajky
  • lyžička pomarančovej kôry
  • citrón
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čiernehio korenia
  • petrželová vňať
  • hrsť listov mäty  

Maslová treska

  • 4 sviečkové filety z tresky  
  • 2 kocky masla
  • hrsť čerstvého estragonu
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čierneho korenia

Postup prípravy

Bulgur opražte na olivovom oleji a zalejte vývarom v pomere 2:1, varte, kým sa vývar nevstrebe. Varený bulgur odložte na bok aby vychladol.

Nakrájané olivy vložte do misky, pridajte uhorky a paradajky bez dužiny, nakrájanú cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať, mätu, soľ, čierne korenie, olivový olej, pomarančovú kôru a citrónovú šťavu. Premiešajte a pridajte vychladnutý bulgur.

V hrnci rozpustite veľké množstvo masla, vložte osolené a okorenené filety z tresky, pridajte estragon a duste asi 12 minút. Potom opatrne presuňte na tanier a podávajte s taboulehom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905