Postup prípravy
Plech vyložte papierom na pečenie a rozložte na neho plátky slaniny. Pečte asi 10 minút v prehriatej rúre na 150°C.
Toastový chieb osmažte na masle. Keď budú toasty žlatohnedé, preložte ich na tanier. Na tú istú panvicu dajte ďaľšiu lyžicu masla a pridajte paradajky, oriešky a špenát.Dochuťte soľou, čiernym korením a dolejte citrónovou šťavou. Duste na miernom ohni, kým špenát nezmäkne. Vyberte špenát z panvice a položte ho na tanier vedľa toastov.
Pripravte praženicu. Rozklepnite vajíčka na pánvicu, počkajte kým sa bielok trochu zrazí a až potom začnite miešať. Pridajte hrsť nasekanej pažitky a dochuťte soľou a čiernym korením. Raňajky podávajte s chrumkavou slaninou.