Recepty Canal+ Domo

Praženica na masle s chrumkavou slaninou, toastami a duseným špenátom

Míchaná vejce na másle s křupavou slaninou, toasty a dušeným špenátem
Porad:Ako nafúknuť malý byt 2, epizóda 5
Chod:Raňajky
Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 10 plátkov slaniny
  • 8 vajec
  • špetka soli
  • špetka čierneho korenia
  • hrsť pažitky

Toasty

  • lyžica masla
  • 4 plátky toastového chleba

Dusený špenát

  • lyžica masla
  • 12 cherry paradajok
  • lyžica piniových orieškov
  • 2 hrste špenátu
  • špetka soli
  • špetka čierneho korenia
  • pol citrónu

Postup prípravy

Plech vyložte papierom na pečenie a rozložte na neho plátky slaniny. Pečte asi 10 minút v prehriatej rúre na 150°C.

Toastový chieb osmažte na masle. Keď budú toasty žlatohnedé, preložte ich na tanier. Na tú istú panvicu dajte ďaľšiu lyžicu masla a pridajte paradajky, oriešky a špenát.Dochuťte soľou, čiernym korením a dolejte citrónovou šťavou. Duste na miernom ohni, kým špenát nezmäkne. Vyberte špenát z panvice a položte ho na tanier vedľa toastov.

Pripravte praženicu. Rozklepnite vajíčka na pánvicu, počkajte kým sa bielok trochu zrazí a až potom začnite miešať. Pridajte hrsť nasekanej pažitky a dochuťte soľou a čiernym korením. Raňajky podávajte s chrumkavou slaninou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905