Postup prípravy
Jablká ošúpte a zbavte jadrincov. Všetko ovocie, aj to sušené, najemno nakrájajte a vložte dovnútra kačice. Odrežte trtáč.
Pripravte si marinádu – cesnak, majoránku, soľ, čierne korenie a škoricu zmiešajte v mixéri a kačicu marinádou poriadne potrite. Nechajte cez noc marinovať v chladničke.
Pred pečením kačicu jemne pokropte vodou a vložte na 10 minút do predhriatej rúry na 220°C. Potom znížte teplotu na 180 °C. A pečte ďaľšiu hodinu a pol. Každých 30 minút kačku otočte a prelejte omáčkou, ktorá sa vytvorí. Na pánvici rozpálte maslo a pridajte cesnak, tymián, šalviu a noky. Nakoniec pridajte cherry paradajky. Noky smažte dozlatava.
Pripravte si omáčku. Jemne prehrejte brusinky na pánvici a pridajte šťavu z pomaranča, majoránku, soľ, čierne korenie, jablká a pomaranče z kačice. Nechajte chvíľu redukovať, aby omáčka zhustla a prísady sa spojili.