Recepty Canal+ Domo

Zemiakové rösti s pečenými jahňačími klobásami

Bramborové rösti s pečenými jehněčími klobásami
Porad:Ako nafúknuť malý byt 2, epizóda 2
Druh mäsa:Jahňacie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 0,5 kg šalátových zemiakov
  • 2 stredné cibule
  • soľ a čierne korenie
  • olej na smaženie
  • 4 surové jahňacie klobásy
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • lyžica medu
  • pohár piva
  • 2 lyžice chrenu v pohári

Postup prípravy

Jahňacie klobásky vložte do pekáča. Zmiešajte s horčicou, pivom a medom. Klobásy polejte zálivkou. Na vrch rozložte kolieska cibule a vetvičku rozmarínu. Predhrejte rúru na 220 °C a pečte asi 15 minút.

Zemiaky nastrúhajte na struhadle s veľkými otvormi a premiešajte s jemne nastrúhanou cibuľou. Zo zemiakov vymačkajte vodu, dochuťte soľou a čiernym korením a môžete smažiť placky. Smažte na oleji do chrumkava, placky by mali byť po obidvoch stranách zlatavé a chrumkavé.

Preložte ich potom na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného tuku. Rösti podávajte s klobáskami a chrenem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905