Postup prípravy
Pstruha očistite, zbavte očí, osolte a posypte čiernym korením znútra aj zvonku. Huby nakrájajte na menšie kúsky a cibuľu najemno.
Na panvici zohrejte maslo a osmažte cibuľu. Keď zosklovatí, pridajte huby a pár vetvičiek tymiánu. Po niekoľkých minutách, keď huby začnú hnednúť, pridajte fazule, saturejku, soľ a čierne korenie. Chviľku ešte smažte a odstavte.
Keď všetko vychladne, pridajte smotanu a nadrobno posekanú pažitku, premiešajte a zmesou naplňte pstruhov. Vložte ich do pekáča, na ně položte niekoľko plátkov masla, prikryte alobalom a vložte do rúry vyhriatej na 180°C na 15 minút. Rybu odkryte a pečte eště 5–7 minút. Občas prelejte rozpusteným maslom.
Zeleninu nakrájajte na kolieska. Zohrejte olivový olej, vložte do neho nelúpaný cesnak a zeleninu a grilujte na stredne veľkom palmeni. Všetko dochuťte soľou, čiernym korením a vetvičkami tymiánu. Nakoniec pridajte uvarené krúpy, zamiešajte a odstavte z plameňa.
Rybu servírujte v celku, s grilovanou zeleninou.