Recepty Canal+ Domo

Pstruh plnený hubami a fazuľami s grilovanou zeleninou a krúpami

Pstruh plněný houbami a fazolemi s grilovanou zeleninou a kroupami
Porad:365 obedov Mariety Mareckej, epizóda 7
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 2 pstruhy
  • 300 g zmrazených alebo čerstvých húb
  • 1 cibuľa
  • ½ plechovky bielych fazulí
  • 1 lyžička sušenej saturejky
  • pažitka
  • 2 lyžice hustej smotany (22 %)
  • vetvičky čerstvého tymiánu
  • soľ
  • čierne korenie
  • 4 lyžice masla

Zelenina s krúpami

  • 1 pohár uvarených krúp
  • ¼ červenej papriky
  • ¼ zelenej papriky
  • ¼ baklažanu
  • ¼ zelenej alebo žltej cukýny
  • 3 strúžky cesnaku, celé (nelúpané)
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie

 

Postup prípravy

Pstruha očistite, zbavte očí, osolte a posypte čiernym korením znútra aj zvonku. Huby nakrájajte na menšie kúsky a cibuľu najemno.

Na panvici zohrejte maslo a osmažte cibuľu. Keď zosklovatí, pridajte huby a pár vetvičiek tymiánu. Po niekoľkých minutách, keď huby začnú hnednúť, pridajte fazule, saturejku, soľ a čierne korenie. Chviľku ešte smažte a odstavte.

Keď všetko vychladne, pridajte smotanu a nadrobno posekanú pažitku, premiešajte a zmesou naplňte pstruhov. Vložte ich do pekáča, na ně položte niekoľko plátkov masla, prikryte alobalom a vložte do rúry vyhriatej na 180°C na 15 minút. Rybu odkryte a pečte eště 5–7 minút. Občas prelejte rozpusteným maslom.

Zeleninu nakrájajte na kolieska. Zohrejte olivový olej, vložte do neho nelúpaný cesnak a zeleninu a grilujte na stredne veľkom palmeni. Všetko dochuťte soľou, čiernym korením a vetvičkami tymiánu. Nakoniec pridajte uvarené krúpy, zamiešajte a odstavte z plameňa.

Rybu servírujte v celku, s grilovanou zeleninou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905