Recepty Canal+ Domo

Tartaletky s malinami a žltkovým krémom

Tartaletky s malinami a žloutkovým krémem
Porad:365 obedov Mariety Mareckej, epizóda 6
Chod:Dezert
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • 85 g pekanových orechov
  • 90 g hladkej múky + na posypanie
  • 85 g jemného trstinového cukru
  • špetka škorice
  • 2 žĺtky
  • 90 g masla
  • špetka soli

Vaječné žĺtky s cukrom

  • 3 žĺtky
  • 3 plné lyžice práškového  cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 200–250 g malín

Postup prípravy

Orechy krátko opražte na sucho na pánvici, nechajte vychladnúť a rozomelte v kuchyňskom robote. Pridajte múku, cukor, škoricu, soľ a krátko pomixujte. Potom pridajte žĺtky a maslo nakrájané na kúsky. Premiešajte jemne robotom. Potom cesto presunieme na dosku a vypracujeme kým neni hladké.Zabalte ho do potravinovej fólie a vložte minimálne na 30 minút do chladničky.

Cesto vyváľajte, jemne posypte múkou, dajte do foriem, pritlačte a a vidličkou prepichnite až na dno. Prebytočné cesto odrežte. Vložte do rúry predhriatej na 190°C a pečte 7 minút.

Medzitím vyšľahajte žlĺtky s cukrom a vanilkovými semienkami. Na zapečené košíčky tartaletky dajte maliny, zalejte žĺtkami s cukrom a pečte asi 15–18 minút, kým vrchná časť nezozlatne.

Podávajte teplé.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905