Postup prípravy
Kotlety (asi 1,5 cm) vložte do misky. Pridajte cibuľu nakrájanú na kolieska, bobkové listy a zalejte mliekom. Odložte do chladničky minimálne na 3 hodiny, najlepšie na celú noc.
Do kuchyňského robota dajte petržlen, bazalku, cesnak a sušené paradajky, dochuťte čiernym korením a soľou, pokropte olivovým olejom a rozmixujte na pastu. Zemiaky v šupke umyte, vložte do hrnca a varte v osolenej vriacej vode asi 20 minút.
Zmiešajte horčicu, med, ocot a prelisovaný cesnak. Marinádu nalejte na uvarené zemiaky a vložte ich do rúry predhriatej na 200°C. Pečte asi 15–20 minút, kým nebudú zlatavé.
Medzitím pripravte šalát. Listy šalátu natrhajte najemno, pridajte špenátové listy, cibuľu nakrájanú na tenké kolieska, tymián, soľ, čierne korenie a semienka z granátového jablka. Zamiešajte a odložte na bok.
Rezne usušte, naklepte z obidvoch strán, posolte a posypte čiernym korením. Jednu stranu potrite pastou z petržlenu, obalte v múke, vajíčkách rozšľahaných s mliekom a v strúhanke. Smažte na rozpálenom sádle. Podávajte s glazovanými zemiakmi a šalátom a šalátom pokropeným citrónovou šťavou a olivovým olejom.