Postup prípravy
Celer očistite a okrájejte nožom. Potom ho nakrájajte na silné plátky. Do 1 litru vody dajte všetko korenie, pekne jedno po druhom a plátky celeru. Varte pod pokličkou 8 – 10 minút, kým celer nezmäkne.(ideálně al dente). Zemiaky ošúpte a nakrájajte na 1/8, jablko zbavte šupky a jadrinca. Všetko vložte do malého hrnca, pridajte špetku soli a varte domäkka.
Uvarené plátky celeru nachajte odkvapkať a pripravte si dve mističky na obalovanie. V jednej zmiešajte zemiakovú múku s vlažnou vodou a v druhej strúhanku s veľkou špetkou soli a trochou čierneho korenia. Každý plátok nejprv obalte v zemiakovej múke, a potom v strúhanke.
Smažte na rozpálenom oleji dozlatova. Uvarené zemiaky a jablká sceďte, pridajte veľkú špetku muškátového oriešku, soli a čierneho korenia a všetko razmačkajte, postupne dolievajte rostlinné mlieko.